E-ITSPEA 2: Arpanetist Facebookini - Interneti kujunemislugu

FIDONET

FidoNet on võrgustik, mis sai alguse 1983. aastal USA's ja kasutas nii nimetatud point-to-point süsteem, selleks et vahetada teavet kahe inimese vahel. Selleks, et saata oma teavet oli vaja seda anda oma node'i süsteemihaldurile, kellel oli võimalus seda saata. 
FidoNet'i struktuur:
Point on tavaline võrgustiku kasutaja, kes kirjutas offline'is oma teavet ja annas seda süsteemhardurile, et seda saada.
Node on kõige väiksem element selles võrgustikus, mis oli vaja teave saatmiseks. Tavaliselt node tõttu vastasid süsteemihaldurid, kes kontrollisid, et teave sisu oli rahuldav.
Võrgustik on mitmed node'id koos, tavaliselt linnad, mis on ühes gruppis.
Piirkond on veelgi suurem grupp, tavaliselt riigid või mitmed riigid koos.
Tsoon on suurem FidoNet'i ühik. FidoNet'is maailm oli eraldatud 6 tsooniks (1 - Põhja-Ameerika, 2 - Euroopa, 3 - Austraalia ja Okeaania, 4 - Lõuna-Ameerika, 5 - Aaftika, 6 - Aasia)

HTML
HTML (hüperteksti märkimiskeel) on keel, mis kasutatakse veebilehe tegemiseks. 
1991. aastal oli esitatud esimine veebileht, kus kasutati HTML'i. 
1993 - 1995. aastatel HTML arenes ja ilmusid uued tegid, selleks, et stiliseerida oma tekst ning luua tabelit. Ning sel ajal arendajad kokku puutunud probleemiga, mis seisnes selles, et HTML ei olnud mõeldnund selleks, et töötada veebilehe välimusega, vaid oli loodud selleks, et tekstil oli struktuurilt korrastatud. 
1996. aastal ilmus uus keel CSS, mis liitub HTML'i dokumentiga ja tegeleb veebilehe kujuga. 


Kasutatud Allikad:
https://vertex-academy.com/tutorials/ru/html_history/ 
https://www.fidonet.org/ 

Комментарии

Популярные сообщения